T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
RİZE / PAZAR - Pazar İmam Hatip Ortaokulu

VAKAR (VAKT-İ KARİYER) PROGRAMI İLK KONUĞUMUZ ZİRAAT MÜHENDİSİ İLÇE TARIM MÜDÜRÜ OLDU

       Okulumuz olarak geçtiğimiz senelerde yürüttüğümüz VaKar (Vakt-i Kariyer) Programı kapsamında kariyer günlerine devam ediyoruz. Bu sene için başlangıç programında İlçemiz Tarım ve Orman Müdürü Sayın Sinan Kartal'ı ağırlayarak ilk söyleşiyi gerçekleştirmiş olduk.

       VaKar Projesi kapsamında 8. Sınıf öğrencileriyle yapılan fikir alışverişleri ve anketler sonrası misafir edilecek meslek grupları belirleniyor. Sonrası çeşitli meslek gruplarından uzmanlarla bir araya gelinerek proje tanıtılıyor, projeyle birlikte öğrencilere kazandırılmak istenen hedefler meslek uzmanlarıyla paylaşılıyor. Bu kapsamda ilk söyleşide Sayın Sinan Kartal öğrencilere ziraat mühendisliği mesleği ile ilgili tecrübelerini paylaştı.

       Sayın Sinan Kartal öğrencilerle yaptığı söyleşide hayat öyküsünden kareler ve tecrübeleri, ziraat mühendisliği mesleği için geçilen süreçler, mesleğin kapsamı, artı ve eksi yönleri, ortaokul lise yaşantısı gibi konularda verimli bir sohbet gerçekleştirdi.

       Sayın Sinan Kartal’ın sohbeti sonrası program moderatörü psikolojik danışman Muhammed Enes Güneş'in soruları ve öğrencilerin merak ettiği konularla ilgili sorular hoş ve samimi bir ortamda söyleşi sonuçlandırıldı.

       İlçe Tarım ve Orman müdürümüz Sayın Sinan Kartal’a katkıları için teşekkür ederiz

05-04-202405-04-202405-04-202405-04-202405-04-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.04.2024 - Güncelleme: 05.04.2024 14:39 - Görüntülenme: 62
  Beğen | 0  kişi beğendi