Pazar İmam Hatip Ortaokulu

Pazar Mah. Yirmi Dört Evler Sokak NO12 Pazar / RİZE
Vizyon
Çağın gerektirdiği normlara göre en iyi eğitim ve öğretimi vererek yaşamın tüm alanlarında yaratıcı, çevre bilinci gelişmiş, farklı kültürlere saygılı, duyarlı, dinleyen, izleyen, araştıran ve yorumlayan, başarılı öğrenciler yetiştirerek öncü ve lider bir kurum olmak.
Misyon
Öğrencilerimizin öğrenme ihtiyaçlarını gözeten ve bireysel farklılıkları önemseyen bir yaklaşımla, Atatürkçü düşünce ışığında; çağdaş yaşamın gerektirdiği bilgi, beceri ve değerlerle donatarak, paylaşımcı, katılımcı, sorgulayan, özgüveni gelişmiş bireyler yetiştirmek.
Başarılar
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı: 1) Rize Mangala Turnuvası İl İkinciliği 2) Kitap Okuma ve Bilgi Yarışması İl İkinciliği 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı: 1) Okulumuz BEYAZ BAYRAK aldı. 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı: 1) Bocce ve Badminton dalında Rize il birinciliği
Öğretim Şekli :Normal Eğitim Öğretim
Yabancı dil İngilizce. (Arapça, ders olarak verilmektedir.)
Kendi imkanlarıyla.
Pazar Mah. Aktepe Cad. No:29 Pazar/RİZE
İle (Rize Merkez) 37 km. Okulumuz Pazar ilçe merkezindedir.
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları
Diğer Hususlar
Okulumuzda 2 tane 5. sınıf, üç tane 6.sınıf, üç tane 7.sınıf ve üç tane 8.sınıf bulunmaktadır.