RİZE / PAZAR - Pazar İmam Hatip Ortaokulu

Değerli ziyaretçimiz,

12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulü ilçe programı okulumuz tarafından 12 Mart Salı günü saat 13.30´da ilçemiz Pazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenecektir. Programda sizleri de görmekten onur duyarız.

Mrt

İlçe milli eğitim müdürümüz ve şube müdürlerimiz eTIMSS sınavında ülkemizi temsil edecek olan 8/C sınıfındaki öğrencilerimizi ziyaret ederek moral ve motivasyon konuşması yaptı.

Mrt

Arapça metin canlandırma yarışması, Rize Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde yapıldı. Okulumuzu temsil eden öğrencilerimiz, arapça öğretmenimiz Gülşah ŞİMŞEK önderliğinde yarışmaya hazırlanıp "Nasrettin Hoca ve Mum" adlı hikayeyi canlandırdılar. Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi çabalarından dolayı canı gönülden tebrik ediyoruz.

Mrt

06.03.2019 tarihinde 7.sınıflarımızdan 18 öğrenci ile birlikte adliye ziyareti yapıldı. 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında "Daha mutlu çocuklar daha güçlü Türkiye" sloganından yola çıkarak öğrencilerimizin adliye kurumu bünyesindeki meslekleri yerinde görmelerine yardımcı olduk.

Şbt

2023 Eğitim Vizyonu kapsamında "Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye" sloganından yola çıkarak okulumuz toplantı salonunda öğrencilerimiz için tiyatro etkinliği düzenlendi. Öğrencilerimiz etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

Şbt

2023 Eğitim Vizyonu kapsamında, 2018-2019 eğitim öğretim yılı 2. kanaat dönemi içerisinde ilçemiz Haberal Ortaokulu ile ortak kurucusu olduğumuz "HERKESE SESLENİYORUZ" isimli eTwinning projemizin çalışmaları başladı.

Proje, ülkemizdeki görme engelli bireylerin sesli kitaplara ücretsiz erişimini kolaylaştırmak için okul websiteleri aracılığıyla ortak platformlar oluşturmayı amaçlıyor. Projede aktif olarak öğrencilerimiz yer alacaktır. Okulumuz proje koordinatörü: Halil İbrahim AKSAKAL.

Projeye başvurmak isteyen okullardaki öğretmenlerimizin öncelikle eTwinning platformuna kayıt olmaları gerekmektedir (kayıtlı değilse). Ardından poje adıyla (HERKESE SESLENİYORUZ) arama yaparak başvuru yapabilirler. Projeye dahil olmak isteyen okullardaki öğretmenlerimiz için iki kurucu ortak okul olarak projenin tanıtım kitapçığı ve işleyişi, bir eTwinning kayıt kılavuzu ve eTwinning´de paylaşım yapma kılavuzu hazırladık. Aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Şbt

Okulumuz, TIMSS 2019 uygulamasında ülkemizi temsil eden pilot okullar arasında yer almaktadır.

IEA tarafından dört yıllık döngüler halinde düzenlenen Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması – TIMSS’in bir sonraki döngüsü olan TIMSS 2019 Nihai Uygulaması, örneklem olarak seçilen okullarda 2019 yılı Nisan ayı içerisinde uygulanacak.

Ock

Okulumuz 8.sınıf öğrencileri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü projesi kapsamında okul rehber öğretmenimiz M. Enes GÜNEŞ ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (aynı zamanda kulüp danışman öğretmeni) ve Muazzez Tafralı hocamız ile Fındıklı Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ekm

Pazar İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri olarak İngilizce öğretmenimiz Halil İbrahim AKSAKAL´ın önerisiyle sene başı öğretmenler kurulu toplantısında, entelektüel gelişimimizi sürdürmek ve sinerji oluşturmak amacıyla ortaklaşa okuyabileceğimiz kitapları görüşüp bir karara bağladık. Bunun bir sonucu olarak bu etkinliğin "Öğretmenler Kitap Kulübü" adı altında yürütülmesinin uygun olacağını düşündük. Bu sayede eğitim-öğretim yılı sonuna kadar okuma niyetinde olduğumuz 10 kitabımız var. İmkanlar el verdiğince okuduğumuz kitaplar üzerinden sohbetler gerçekleştirmek istiyoruz. Öğretmenler Kitap Kulübü etkinliğimiz, gönüllülük esasına bağlı olarak devam etmektedir.

RAPOR: Yıl sonuna geldiğimizde hedefimizdeki kitapların 8 tanesini hep birlikte okumuş olduk.

Ock