Nis

Okulumuz 8. Sınıf öğrencileriyle Pazar’da bulunan  10 Mart Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Sivil Havacılık Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Kız Kulesi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi ve Pazar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Pazar Fen Lisesi okullarını ziyaret ettik. Bizleri güzel bir şekilde ağırlayan okullarımıza teşekkür ediyoruz.

Nis

Okulumuz öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında İlçe  Emniyet Müdürü sayın Ferdi KUYU’yu makamında ziyaret etti.  Ziyaret esnasında sayın Ferdi KUYU ve öğrencilerimiz günün anlamı ve polislik mesleği üzerine sohbet ettiler.

Emniyet Müdürü Ferdi KUYU makam koltuğunu okulumuz 7/B sınıfı öğrencilerinden Salih HAZIR’a devretti.

Misafirperverlikleri için İlçe Emniyet Müdürlüğü ailesine teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz olarak geçtiğimiz senelerde yürüttüğümüz VaKar (Vakt-i Kariyer) Programı kapsamında kariyer günlerine devam ediyoruz. Bu sene için başlangıç programında İlçemiz Tarım ve Orman Müdürü Sayın Sinan Kartal'ı ağırlayarak ilk söyleşiyi gerçekleştirmiş olduk.

VaKar Projesi kapsamında 8. Sınıf öğrencileriyle yapılan fikir alışverişleri ve anketler sonrası misafir edilecek meslek grupları belirleniyor. Sonrası çeşitli meslek gruplarından uzmanlarla bir araya gelinerek proje tanıtılıyor, projeyle birlikte öğrencilere kazandırılmak istenen hedefler meslek uzmanlarıyla paylaşılıyor. Bu kapsamda ilk söyleşide Sayın Sinan Kartal öğrencilere ziraat mühendisliği mesleği ile ilgili tecrübelerini paylaştı.

Sayın Sinan Kartal öğrencilerle yaptığı söyleşide hayat öyküsünden kareler ve tecrübeleri, ziraat mühendisliği mesleği için geçilen süreçler, mesleğin kapsamı, artı ve eksi yönleri, ortaokul lise yaşantısı gibi konularda verimli bir sohbet gerçekleştirdi.

Sayın Sinan Kartal’ın sohbeti sonrası program moderatörü psikolojik danışman Muhammed Enes Güneş'in soruları ve öğrencilerin merak ettiği konularla ilgili sorular hoş ve samimi bir ortamda söyleşi sonuçlandırıldı.

İlçe Tarım ve Orman müdürümüz Sayın Sinan Kartal’a katkıları için teşekkür ederiz

Nis

Okulumuz rehberlik ve psikolojik danışma servisi tarafından velilerimize, tüm sınıf öğrencilerimize Akran Zorbalığı semineri gerçekleştirildi.

Mrt

Okulumuz rehberlik ve psikolojik danışma servisi tarafından velilerimize, Akran Zorbalığı ve İlgi Değer ve Yeteneklerine Göre Çocuk Yetiştirmek konularında veli eğitimi gerçekleştirildi.

Mrt

Okulumuz rehberlik ve psikolojik danışma servisi planlama doğrultusunda öğrenci tanıma hizmetlerinin 2. Aşamasını gerçekleştirdi. Öğrencilerimizin ilgilerini tespit etme amaçlı yapılan çalışma, okulumuz öğretmenleri Muhammed Enes GÜNEŞ ve Halil İbrahim AKSAKAL koordinasyonunda gerçekleştirildi. Süreç içerisinde desteği olan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Programı uygulanan 5. ve 6.sınıf öğrencilerimizin 1.dönem Kazanım Değerlendirme Sınavı yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdür Nimet BÜYÜK sınıflarımızı ziyaret etti.

Değerli velilerim ,

Bakanlığın aldığı karar sebebiyle 2023 – 2024 eğitim öğretim yılı birinci döneminin son haftasında tüm kademelerde uygulanmak üzere öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki açıdan çok yönlü gelişimini esas alan etkinlikler yapılması planlanmış, bu sebeple de haftaya müfredat dersleri yapılmayacaktır .

Sizinle paylaştığımız aşağıdaki etkinlikler uygulanacaktır. Devam zorunluluğu vardır. Öğrencilerin okula gelmesini sağlayınız. Öğrencilere okul kıyafetleriyle gelecekler.

Her gün öncesinde etkinlikler için görevlendirmeler ve bilgi paylaşımı yapılacaktır.

Ara

Pazar Belediyesi önünde düzenlenen kermesimizi ziyaret eden Sayın Kaymakamımız Mustafa AKIN, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf TÜFEKÇİ, Belediye Başkanı Ahmet BASA, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet BÜYÜK’e katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Kermesimizi düzenleyen öğretmenimiz Ebrar DURAN’a, emek veren tüm velilerimize ve desteğini esirgemeyen tüm Pazar halkına teşekkür ediyoruz.

Ara

"DİLİMİZ ZENGİNLİĞİMİZ PROJESİ" kapsamında düzenlemiş olduğumuz hikaye anlatma yarışmasına katılan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Katılım sağlayan öğrencilerimize yarışma sonunda belgeleri verilmiştir.Dereceye giren öğrencilerimiz;

1.  5/A sınıfından Zühre ŞİŞMAN

2. 5/A sınıfından Hayrünnisa KUTLU

3. 6/A sınıfından Nesibe Nur ESİN

Ara

Okulumuz Psikolojik Danışmanı Muhammed Enes GÜNEŞ tarafından 7. ve 8. sınıf öğrencilerimizin velilerine "LİSEYE GEÇİŞ SÜRECİ VE OKUL BAŞARISINDA AİLENİN ROLÜ" konulu seminer gerçekleştirildi. Seminer öncesinde müdür yardımcımız Ercan ARSLAN tarafından 8. Sınıf öğrencileri için süreç içerisinde yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Ara

Okulumuz 1. kat koridorunda bulunan Türkiye Yüzyılı panosu okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Ercan ARSLAN ve Murat ÇULPAN tarafından öğrencilere tanıtıldı.

Ekm

Okulumuzda 5.-6. ve 7.-8. sınıflar arasında "Cumhuriyetin 100. Yılı" konulu bilgi yarışması düzenlendi.

Kas

ÇEVREME DUYARLIYIM DEĞERLERİME SAHİP ÇIKIYORUM (ÇEDES) programı kapsamında Edep ve Nezaket temalı sunumumuzu Pazar Müftülüğü imam-hatipleri ile gerçekleştirdik.

Ekm

Okulumuz 8-B sınıfı rehber öğretmenimiz Avniye ÖZCAN eşliğinde öğrenciler  ve velilerle birlikte kahvaltı yapıldı.Ardından dönen ev gezildi.Eğlenceli vakitler geçirildi.